E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32355
Lasīšanai: 2 minūtes

Atlīdzība prokūristam

J
jautā:
11. aprīlī, 2024
Ilona

Labdien!  Uzņēmumā viens un tas pats cilvēks strādā kā algots darbinieks un prokūrists, bet atvaļinājums tiek piešķirts algotam darbiniekam. 1) Darbinieks (kas ir arī prokūrists) divas nedēļas bija atvaļinājumā, bet tā laikā bija iebraucis uzņēmumā un parakstījis steidzamus dokumentus, jo tobrīd uzņēmuma valdes loceklis bija aizgājis un jaunais vēl nebija apstiprināts. Tāpat šis darbinieks atvaļinājuma laikā telefoniski risināja dažus steidzamus jautājumus. 2) Darbinieks (kas ir arī prokūrists) divas nedēļas bija atvaļinājumā, bet nekādus dokumentus neparakstīja un arī nerisināja nekādus jautājumus, jo uzņēmumā bija valdes loceklis. 
Kā šajos abos gadījumos tiek aprēķināta atlīdzība prokūristam: pilnā apmērā vai proporcionāli tik dienām, cik algotais darbinieks bija darbā? Iepriekš pateicos par jūsu atbildi. 

A
atbild:
24. aprīlī, 2024
Valsts darba inspekcija
Laura Akmentiņa, Klientu atbalsta nodaļas vadošā juriskonsulte

Būtiski ir nošķirt darba tiesiskās attiecības (saistības, ko darbinieks izpilda darba līguma ietvaros) no prokūras (tiesiskās darbības, ko prokūrists veic prokūras ietvaros). Darbiniekam par paveikto darbu ir tiesības saņemt darba līgumā nolīgto darba samaksu. Prokūrista tiesības saņemt atlīdzību (arī tās apmērs) vērtējamas atbilstoši prokūristam nolīgtajiem atlīdzības noteikumiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 248 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas