E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31496
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Pagasta pārvaldes vadītāja tiesības strādāt ģimenes ārsta praksē

J
jautā:
12. janvārī, 2024
Dace

Vai pagasta pārvaldes vadītājam, kas ir valsts amatpersona, ir atļauts amata apvienošanas kārtībā strādāt par ārsta palīgu ģimenes ārsta praksē?

A
atbild:
22. janvārī, 2024

Pagasta pārvaldes vadītājam kā valsts amatpersonai ir saistoši likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 6. pantā, kā arī 7. panta ceturtajā daļā noteiktie speciālie valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumi, kas nepieļauj pagasta pārvaldes vadītāja amata savienošanu ar amatiem uzņēmumos, tai skaitā ģimenes ārsta privātpraksē.

Ja valsts amatpersona, nekaitējot tiešo valsts amatpersonas pienākumu veikšanai, papildus vēlas veikt ārsta vai ārsta palīga pienākumus vai citu darbu ārstniecības iestādē, tad viņa to var darīt tikai publiskas personas institūcijā. Piemēram, pašvaldībai piederošā ārstniecības iestādē.

Likums “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” paredz kārtību, ka pieļaujamas amata savienošanas gadījumā jāsaņem tās valsts amatpersonas vai koleģiālās institūcijas rakstveida atļauja, kura konkrēto personu iecēlusi, ievēlējusi vai apstiprinājusi amatā. Šajā gadījumā pagasta pārvaldes vadītājam amata savienošanai būtu jāsaņem attiecīgās novada domes rakstveida atļauja.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas