E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26238
Lasīšanai: 2 minūtes

Pašvaldības mājokļus var izīrēt tikai likumā noteiktām iedzīvotāju grupām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. maijā, 2022
L

Dzīvojām denac. ēkā līdz 2012. gadam no dzimšanas. Pašvaldība izīrēja “palīdzības” dzīvokli, kaut nebiju maznodrošināta persona, jo denac. ēka bija avārijas stāvoklī. Atbrīvošanas kompensācija netika piedāvāta. Tagad dzīvoklis jāatbrīvo, jo neatbilstam maznodrošinātas ģimenes statusam, bet arī nebijām tāda, kad pašvaldība 2012. gadā izīrēja šo dzīvokli ar 2 nepilngadīgiem bērniem. Kā mums rīkoties, jo uz iesniegumiem, ko rakstu, ir noraidoša attieksme, nepienākas ne denac. dzīvokļa atbrīvošanas kompensācija, ne citas dzīvesvietas ierādīšana, nepiekrīt arī piedāvājumam mainīt dzīvoklim statusu no “palīdzības” uz pašvaldības ar īres tiesībām. Vai tiešām var izlikt ar nepilngadīgiem bērniem uz ielas? Mums tika teikts 2012. gadā, ka varēsim dzīvot mūžīgi, galvenais maksāt, bet tagad liek ārā. Es saprotu, ka likuma maiņas utt. Bet gada laikā sakrāt vienīgajai dzīvesvietai nav iespējams ar mūsu algām.

A
atbild:
16. maijā, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pašvaldība ir tiesīga izīrēt tai piederošu vai tās nomātu dzīvojamo telpu vienīgi likumā “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” noteiktajām personām un ievērojot šā likuma un Dzīvojamo telpu īres likuma noteikumus. Pašvaldības dzīvokļi ir paredzēti likumā konkrētām iedzīvotāju grupām, galvenokārt maznodrošinātajiem, kā arī dažādām ārkārtējām situācijām.

No savas pašvaldības saistošajiem noteikumiem varat iegūt detalizētāku informāciju, kā arī par lēmuma (atteikuma) apstrīdēšanas kārtību.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 166 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas