E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32452
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri
2
2

Vai pastāv ieraksts par privātīpašuma pāriešanu pašvaldības valdījumā

J
jautā:
19. aprīlī, 2024
Jana

Vai jūs, lūdzu, varētu sniegt informāciju par gadījumiem, kad pašvaldība ir atsavinājusi dzīvokli no personas vai, piemēram, ja dzīvokļa īpašnieks nomirst bez mantinieka, vai pastāv ieraksts par privātīpašuma pāriešanu pašvaldības valdījumā? Pašlaik, meklējot pašvaldības īpašumus, sistēma norāda, ka netiek atrasti nekādi kadastra vai zemesgrāmatas ieraksti. Nav iespējams apskatīt apakšnodalījumu īpašniekus – aktuālos īpašniekus pašvaldības dzīvokļu namā.

A
atbild:
19. aprīlī, 2024

Ja pašvaldība ir atsavinājusi dzīvokli no personas vai, piemēram, ja dzīvokļa īpašnieks nomirst bez mantinieka, tad Kadastra informācijas sistēmā nepastāv ieraksts par privātīpašuma pāriešanu pašvaldības valdījumā.

Ja pašvaldības ēka ir daļēji vai pilnībā sadalīta dzīvokļa īpašumos, tad informācija par īpašumtiesībām jāmeklē pie dzīvokļa īpašumiem.

Valsts zemes dienests papildus norāda, ka dati par bezsaimnieka mantu Kadastra informācijas sistēmā tiek reģistrēti tikai tad, kad manta atzīta par bezsaimnieka mantu un ir saņemta informācija, ka tā ir bezsaimnieka manta, un lūgums to reģistrēt uz valsts vārda.

Ja Kadastra informācijas sistēmā netiek atrasti dati par īpašumu, tad tas nozīmē, ka persona vai dzīvokļa atsavinātājs – pašvaldība – nav ierosinājis dzīvokļa reģistrāciju šajā sistēmā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 273 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas