E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30060
Lasīšanai: 2 minūtes

Pašvaldības zemes noma un augu aizsardzības līdzekļi

J
jautā:
01. augustā, 2023
Rihards

Man blakus esošo, pašvaldībai piederošo zemesgabalu (1,0 ha), kas pēc spēkā esošā teritoriālā plānojuma atrodas savrupmāju apbūves teritorijā, pašvaldība ir iznomājusi lauksaimnieciskai lietošanai. Vai pašvaldība bija tiesiska to darīt? Šajā gadījumā mani visvairāk uztrauc augu aizsardzības līdzekļu lietošana (miglošana), kas notiek 30 m attālumā no dzīvojamās mājas.

A
atbild:
09. augustā, 2023
Inese Helmane
LV portāls
Talsu novada pašvaldība
Jānis Pauliņš, Īpašumu un vides aizsardzības nodaļas vadītāja vietnieks vides pārvaldības jautājumos

Nomas līgumā ir minēts, ka nomā tiek nodota lauksaimniecības zeme, kas izmantojama tikai ilggadīgajiem zālājiem (710. kods – saskaņā ar Lauku atbalsta dienesta kultūraugu un zemes izmantošanas veidu kodu sarakstu), un pēc būtības tur ķimikālijas nav jāsmidzina. Sazinājāmies ar Lauku atbalsta dienestu, kas attiecīgo situāciju pārbaudīs realitātē. Tā ir viņu kompetence, lai gan normālos apstākļos mūsu speciālistiem vajadzētu apsekot nomas zemes un pārliecināties par korektu zemes pielietojuma veidu (atbilstoši līgumā atrunātajam).  

Par augu aizsardzības līdzekļu lietošanu varat vērsties arī Valsts augu aizsardzības dienestā (VAAD). Kā skaidro VAAD pārstāvis Oskars Kārkliņš, katra augu aizsardzības līdzekļa lietošanai ir savi noteikumi. Ir jānoskaidro, kas tieši ir lietots, iespējams, tie ir bijuši mēslošanas līdzekļi. Ar VAAD iespējams sazināties e-pastā: oskars.karklins@vaad.gov.lv.   

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas