DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts un Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO paraksta jaunu darba koplīgumu 

Publicitātes foto

Š.g. 26. aprīlī VAS Latvijas Pasts valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare un Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības PRO prezidente Irēna Liepiņa parakstīja jauno Latvijas Pasta Darba koplīgumu. Vienošanās starp darba devēju un darbinieku arodbiedrību nosaka abu pušu tiesības un pienākumus, sekmējot darbiniekiem harmonisku un produktīvu darba vidi.  Vienlaicīgi ar Darba koplīguma parakstīšanu puses parakstīja arī pasta prasmju memorandu, kura mērķis ir stiprināt pasta darbinieku profesionālās prasmes, nodrošināt darbinieku karjeras izaugsmi un Latvijas Pasta attīstību.  

“Koplīguma parakstīšana ir uzņēmuma kvalitātes zīme. Tas parāda, ka Latvijas Pasts ir sociāli atbildīgs darba devējs un rada konkurētspējīgus darba apstākļus. Ministrija turpinās atbalstīt šādas konstruktīvas attiecības starp arodbiedrībām un darba devējiem, jo no tā iegūst visi,” uzsver satiksmes ministrs Kaspars Briškens. 

Latvijas Pasta darbinieku labbūtība ir mūsu prioritāte, jo no viņu ieguldījuma ir atkarīga uzņēmuma izaugsme, sasniegumi un pozitīva klientu pieredze. Esam sociāli atbildīgs darba devējs, kas rūpējas par savu darbinieku labklājību. Sakām paldies arodbiedrības vadībai par konstruktīvo dialogu un ieguldījumu sarunās, jo koplīguma parakstīšana ir solis pretī stiprai sociālai partnerībai, kur ieguvēji būs gan darbinieki, gan uzņēmums, gan arodbiedrība,” pauž Latvijas Pasta valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare, papildinot, ka Latvijas Pasts arī bez koplīguma finansiālo iespēju robežās rūpējas par darbiniekiem, taču koplīgums parāda uzņēmuma apņēmību darbiniekiem nodrošināt stabilāku un drošāku darba attiecību nākotni. 

“Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO  tic, ka koplīgums ir veiksmīga darba pamats, darba vietas kvalitātes zīme un laba sociāla dialoga rezultāts. Nākotnē 80% strādājošo Latvijā un Eiropas Savienībā strādās saskaņā ar koplīgumu, t.i., uzņēmumam jānoslēdz koplīgums ar arodbiedrību. Tāpēc Latvijas Pasts ir  kā  līderis un pozitīvs piemērs pasta un loģistikas nozarē, jo ir vienīgais uzņēmums, kas noslēdzis koplīgumu ar arodbiedrību. Latvijas Pasts ir sociāli atbildīgs uzņēmums,  kas sniedz universālo pasta pakalpojumu visā Latvijā, kam uzticas darbinieki un iedzīvotāji. Vislielākais paldies Latvijas Pasta vadībai un Beātei Krauzei-Čebotarei personīgi par tālredzību un ieguldījumu Latvijas Pasta  darbinieku prasmju pilnveidošanā un labbūtībā. Faktiski ir paveikts dekādes darbs divos mēnešos. Fantastiski! Vēlamies maksimizēt investīcijas Latvijas Pasts darbiniekos, sākot ar prasmju pilnveidi produktīvākam darbam, darbinieku un uzņēmuma izaugsmei, jo ticam, ka dots devējam atdodas!” saka Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības PRO prezidente Irēna Liepiņa, piebilstot, ka Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO atbalsta kampaņu “Publiskajos iepirkumos uzvar tikai  uzņēmumi, kas noslēguši koplīgumu ar arodbiedrību”. Arodbiedrības prezidente aicina arī piešķirt citas priekšrocības uzņēmumiem ar koplīgumu.  

Latvijas Pastā strādā ap 2300 darbinieku. Latvijas Pasts nodrošina darbiniekiem veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanu, dažādus pabalstus, papildu apmaksātas brīvdienas īpašos gadījumos un citus labumus. Jaunais Darba koplīgums ir saistošs arī Latvijas Pasta meitasuzņēmumam SIA Mailmaster. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI