E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32479
Lasīšanai: 2 minūtes

Kad izmaksās bezdarbnieka pabalstu, ja vienā no darba vietām darba attiecības pārtrauktas pēc paša vēlēšanās

J
jautā:
21. aprīlī, 2024
Alise

Labdien! Jautājums par bezdarbnieka pabalsta izmaksu. Piemēram, es strādāju darba vietā A uz pusslodzi un darba vietā B uz pusslodzi (katrā darba vietā savs darba devējs), abos uzrakstu atlūgumu, bet sanāk tā, ka vienā darba vietā aizeju pēc pašas vēlēšanās, bet otrā uz pušu savstarpējās vienošanās līguma pamata. Kad man izmaksās bezdarbnieka pabalstu? Veids, kā pārtrauktas darba attiecības, ietekmē laiku, kad tiks saņemts pabalsts, bet neietekmē pabalsta saņemšanas apmēru un ilgumu. Paldies! 

A
atbild:
23. aprīlī, 2024
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Iveta Olte, Pabalstu metodiskās vadības daļa vecākā eksperte

Ja vienā datumā tiek pārtrauktas darba tiesiskās attiecības ar diviem vai vairākiem darba devējiem un kāds no darba attiecību pārtraukšanas iemesliem ir pēc paša vēlēšanās, tad bezdarbnieka pabalstu piešķir ne agrāk kā divus mēnešus pēc bezdarbnieka statusa iegūšanas dienas, jo persona labprātīgi izdarījusi izvēli par darba attiecību pārtraukšanu, līdz ar to apzinājusies sekas, kādas attiecīgā izvēle izraisīs. 

Papildu informācija 

Veids, kādā pārtrauktas darba attiecības, ietekmē laiku, kad tiks saņemts pabalsts, bet neietekmē pabalsta saņemšanas apmēru un ilgumu.  

Informācija iespējamajai dzīves situācijai 

Ja darba attiecības pie abiem darba devējiem pārtrauksiet, piemēram, 06.05.2024., bet pie viena no tiem darba attiecību pārtraukšanas iemesls būs uz paša vēlēšanās pamata un bezdarbnieka statusu iegūsiet un iesniegumu VSAA uzrakstīsiet, piemēram, 08.05.2024., pabalstu piešķirs 08.07.2024., tas ir, divus mēnešus pēc bezdarbnieka statusa iegūšanas dienas. Pirmo pabalstu par periodu no 08.07.2024. līdz 31.07.2024. saņemsiet augustā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 261 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas