E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32136
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Kā rīkoties, ja notārs pieļāvis kļūdu

J
jautā:
19. martā, 2024
Zane

Tikko bijām pie notāra noslēgt mantojuma lietu. Notārs pieprasīja no VSAA izziņu par 2. pensijas līmeni. VSAA atbildēja: kapitāls nav mantojams. Bet mēs 100% zinām, ka iepriekš ielikām ķeksīti šobrīd jau mirušajai personai, lai pensija tiktu mantota Civillikuma noteiktajā kārtībā. Pēc notāra apmeklējuma zvanījām uz VSAA, lai paskaidro, kur šī nauda palikusi. Uzzinājām, ka notāram personīgi jāzvana uz Latvijas Pensiju fondu un ka notikusi kļūda, naudu mantinieki var saņemt. Ja mēs nebūtu ieskatījušies dziļāk šajā lietā, tad paliktu bez pilnvērtīga mantojuma. Tagad atkal ir jāiet pie notāra, kurš liek ierasties visām iesaistītajām personām, nevis tikai tai personai, kas ir pieteikusies uz šo mantojumu, 2. pensijas līmeni. Atkal būs jāgatavo dokumenti, par kuriem tiks pieprasīta liela summa un notāra amata atlīdzība. Mēs jau vienreiz samaksājām par to visu. Labi, lai notārs paņem savu procentu no pensijas aprēķina, bet mēs neuzskatām, ka mums būtu vēlreiz jāmaksā par dokumentāciju un konsultāciju, ja jau reiz tā lieta noslēdzās, bet paldies jāsaka mums pašiem, ka mēs uzgājām kļūdu. Kuram par to jāuzņemas atbildība? Vai tiešām mums atkal jāiet pie notāra un jāsedz visi izdevumi, kaut mēs atklājām šo kļūdu? Un vai tiešām jāiet visām iesaistītajām personām, nevar iet tikai viens, kas manto šo visu? Jo par katru personu ir jāveic maksājums. 

A
atbild:
26. aprīlī, 2024

Lūdzu, atvainojiet, ka notāra rīcība ir radījusi jums neērtības un raizes. Tā tam nevajadzētu būt.    

Tā kā mūsu rīcībā nav nedz notāra vārda, nedz konkrētas lietas materiālu, nevaram sniegt atbildi, kura balstīta tieši jūsu gadījuma analīzē.  

Pilnībā izprotam jūsu sarūgtinājumu, tomēr lūdzam saprast, ka arī notāram kā cilvēkam gadās kļūdīties. Tas gan pilnīgi noteikti nav bieži. Kā notāru pārstāvības un uzraudzības institūcija aicinām vērsties pie mums, lai mēs atrisinātu jūsu gadījumu un atjaunotu uzticību notariātam. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 246 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas