E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31886
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Vai lielgabarīta atkritumu izvešana ir obligātais apsaimniekošanas pasākums

J
jautā:
19. februārī, 2024
Liene

Vai lielgabarīta atkritumu izvešana no pārvaldnieka puses ir uzskatāma kā obligātais apsaimniekošanas pasākums?

A
atbild:
20. februārī, 2024
Inese Helmane
LV portāls

Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 6. pants nosaka dzīvojamās mājas pārvaldīšanas darbības. Starp obligātajām pārvaldīšanas darbībām ir arī siltumenerģijas, tostarp dabasgāzes, piegāde, ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu nodrošināšana, sadzīves atkritumu izvešana, slēdzot attiecīgu līgumu ar pakalpojuma sniedzēju.

Savukārt Atkritumu apsaimniekošanas likuma 1. pants nosaka, kas ir sadzīves atkritumi. Tie ir nešķiroti atkritumi un dalīti savākti atkritumi no mājsaimniecībām, tai skaitā papīrs un kartons, stikls, metāli, plastmasa, bioloģiskie atkritumi, koksne, tekstilmateriāli, iepakojums, elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumi, bateriju un akumulatoru atkritumi, liela izmēra atkritumi, tostarp matrači un mēbeles, kā arī nešķiroti atkritumi un no citiem avotiem dalīti savākti atkritumi, kuru īpašības un sastāvs ir līdzīgs atkritumiem no mājsaimniecībām.

Atkritumu apsaimniekotājs “Clean R” mājaslapā informē: ja dzīvo daudzdzīvokļu mājā un vēlies izmest lielgabarīta atkritumus, tad par to ir jāinformē nama apsaimniekotājs, kurš sazināsies ar atkritumu apsaimniekotāju, lai pieteiktu lielgabarīta atkritumu izvešanu. Kad tas tiks izdarīts, lielgabarīta atkritumus varēs novietot blakus pie sadzīves atkritumu konteinera.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas