E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31775
Lasīšanai: 2 minūtes

Kopīpašumā ierīkota nelietojamu automašīnu laukuma tiesiskums

J
jautā:
10. februārī, 2024
Anna

Kaimiņš ir ierīkojis kopīpašumā laukumu ar nelietojamām automašīnām (lūžņiem), kas tur atrodas jau vairākus gadus. Vai tas ir likumīgi? Bojā gan skatu, gan, iespējams, arī dabu. Kā ar to cīnīties?

A
atbild:
14. februārī, 2024

Ikviena tiesības dzīvot labvēlīgā vidē ir nostiprinātas Satversmes 115. pantā.

Tātad jums ir tiesības vērsties pašvaldības policijā. Policija, veicot vietas apskati un pārrunājot situāciju ar metāllūžņu laukuma īpašniekiem, noskaidros, vai tas ir ierīkots likumīgi.

Par Vides aizsardzības likuma normu iespējamo pārkāpumu jums ir tiesības vērsties Valsts vides dienestā, iesniegumam pievienojot attiecīgā metāllūžņu laukuma fotoattēlus. Par vidi ietekmējošiem faktoriem likumā ir noteikts, piemēram, ķīmisko vielu, enerģijas, smaku, trokšņa, starojuma vai atkritumu emisiju un cita veida piesārņojuma novadīšana vidē.

Minētā likuma 3. pantā paredzēts princips “piesārņotājs maksā”, proti, persona sedz izdevumus, kas saistīti ar tās darbības dēļ radīta piesārņojuma novērtēšanu, novēršanu, ierobežošanu un seku likvidēšanu.

Likuma 6. panta trešajā punktā noteikts, ka ikvienai privātpersonai ir tiesības sniegt informāciju valsts iestādēm un pašvaldībām par darbībām un pasākumiem, kas ietekmē vai var ietekmēt vides kvalitāti, kā arī ziņas par vidē novērotajām negatīvajām pārmaiņām, kas radušās šādu darbību vai pasākumu dēļ.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas