DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Austrumu slimnīca turpina sniegt palīdzību ukraiņu kareivjiem 

Publicitātes foto

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (Austrumu slimnīca) šodien, 2024. gada 25. aprīlī, jau 13. reizi uzņemti ar labdarības projekta M-Help.com organizēto palīdzības autobusu atgādātie Ukrainas karā smagi cietušie kareivji. Šoreiz tālo ceļu uz ārstēšanos Latvijā mēroja 14 smagi ievainotie.  

Kā parasti, Austrumu slimnīcā pacientus no Ukrainas sagaidīja multidisciplināra mediķu komanda – dažādu specialitāšu ārsti un aprūpes personāls no Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas (NMPUK), Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikas un Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikas.  

Visiem pacientiem veikts vispusīgs veselības stāvokļa skrīnings – dažādi diagnostiskie un laboratoriskie izmeklējumi, pārbaudot arī multirezistento infekciju iespējamo klātbūtni. Pēc izmeklējumu veikšanas NMPUK – atkarībā no traumu specifikas – pacienti dosies uz citām Latvijas ārstniecības iestādēm.  

Ukrainas karā cietušie pacienti uz Austrumu slimnīcu tiek atgādāti, pateicoties labdarības projekta M-Help.com dibinātāju Arvja Reketa un Mārtiņa Medinieka privātai iniciatīvai. Savukārt Georgija Logvinska labdarības fonds, kas darbojas Ukrainā, ir aprīkojis un pārbūvējis autobusu, ar kuru tiek nodrošināta šo pacientu transportēšana.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI