DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Rīgā šonedēļ viesojas lielākās pilsoniskās sabiedrības aktīvistu apvienības “CIVICUS” pārstāvji 

Publicitātes foto

Šonedēļ, no 22. līdz 26. aprīlim, Latvijā viesojas pārstāvji no “CIVICUS” organizācijas – globālās alianses, kas apvieno pilsoniskās sabiedrības aktīvistus visā pasaulē. Latvijas Pilsoniskā alianse (LPA) kopā ar biedrību “Latvijas Platforma attīstības sadarbībai” (LAPAS) ir “CIVICUS” biedri un organizē starptautisko viesu uzņemšanu Latvijā. 

“CIVICUS” pārstāvji Latvijā ierodas projekta "CIVICUS alianses stiprināšana" ietvaros, kas būs veltīts biedru efektivitātes, ietekmes un ilgtspējības uzlabošanai. Tas koncentrēsies uz starptautisko sadarbību veicināšanu, lai stiprinātu “CIVICUS” un tās biedru ietekmi. Tikšanās centrā būs darba sesijas trīs CIVICUS globālo koalīciju un reģionālo sanāksmju grupās:  

  • “AGNA” ir globāla nacionālo asociāciju un reģionālo platformu grupa sadarbībai pāri nacionālajām un reģionālajām robežām; 
  • “VUCA!” ir pilsoniskās sabiedrības organizāciju globāla alianse ar mērķi veicināt pilsoniskās sabiedrības noturību, veidojot solidaritāti un sekmējot jaunas organizācijas formas; 
  • Reģionālo sanāksmju darba sesijās tiksies pārējie “CIVICUS” platformu grupu dalībnieki.  

“CIVICUS” pārstāvji vizītes laikā arī tiks iepazīstināti ar Rīgu un tās daudzveidību. Pirmdien viesi tika vesti ekskursijā pie “Tavi draugi”, parādot Latvijas tik svarīgo atbalstu Ukrainai un cienājot ar ukraiņu pašceptu kūku, trešdien apmeklēs Āgenskalna tirgu un dejos latvju dančus, kā arī nedēļas laikā apmeklēs Mākslas muzeju RĪGAS BIRŽA un klusā centra jūgendstila ēkas. Programmā īpašs būs arī trešdienas rīts, kad gaidāma uzruna no Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomē sekretariāta speciālo uzdevumu vēstnieka-sekretariāta vadītāja Andreja Pildegoviča. 

“CIVICUS” ir dibināta 1993. gadā ar mērķi sekmēt pilsonisko aktivitāšu attīstību un aizsardzību visā pasaulē. Organizācijā ir vairāk nekā 15 000 biedru no 175 valstīm. “CIVICUS” vizīti Latvijā finansē Eiropas Komisija. 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI