DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Aicinām skolas pieteikties dalībai "Latvijas meža dienās”

FOTO: LVM

Aicinām Latvijas skolu skolēnus pieteikties dalībai meža izziņas festivālā “Latvijas Meža dienas”, kas notiks 24. un 25. maijā Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē, Kurbada zemē. Kā ierasti, pirmā pasākuma diena īpaši veltīta skolēniem, kad uz pasākuma skatuves uzstāsies muzikālie viesi – grupa “Sudden lights” un tiks apbalvoti LVM izglītības programmas rīkoto konkursu laureāti.

Visas dienas garumā plašajā pasākuma teritorijā skolēniem būs iespēja izzināt ar mežu saistītus jautājumus vairāk nekā 100 praktiskās un radošās pieturās, kā arī uzzināt vairāk par mācību un karjeras iespējām meža nozarē. Tāpat 24. maijā notiks “Zaļās jostas” vides svētki.

“”Latvijas Meža dienās” skolēni varēs noskaidrot, vai viņu nākotne slēpjas kokos, kas ir šī gada pasākuma vadmotīvs. Mežs ir līdzeklis cīņā ar vienu no nākotnes izaicinājumiem – klimata pārmaiņām. Par to vairāk varēs uzzināt ikviens pasākuma apmeklētājs. Pavadot aizraujošu dienu dabā kopā ar meža nozares profesionāļiem, klases dienas noslēgumā varēs arī izmantot brīvbiļeti LVM dabas parka Tērvetē apmeklējumam,” stāsta LVM vides izglītības vadītāja Līga Abizāre.

Pieteikšanās skolām un papildu informācija vietnē www.latvijasmezadienas.lv

24. un 25. maijā pasākuma apmeklētāji, praktiski piedaloties dažādās darbnīcās un vērojot paraugdemonstrējumus, varēs iepazīt meža apsaimniekošanas ciklu, izprotot vides aizsardzības un atbildīgas mežsaimniecības jautājumus. Ieeja pasākumā ir bez maksas. 

Atskats uz pagājušā gada "Latvijas Meža dienām" Tērvetē:

“Latvijas Meža dienas” šogad notiks jau septīto gadu, pasākumu rīko AS "Latvijas valsts meži" sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību, biedrību "Zaļā josta" un dažādām meža nozares organizācijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI