DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. augustā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma
19
19

Izveidota videoinstrukcija, kā meklēt Senāta atziņas pēc tiesību jomas  

Lai Senāta judikatūras nolēmumu un atziņu meklēšanu padarītu lietotājiem ērtāku, sagatavota videoinstrukcija “Kā meklēt Senāta atziņas pēc tiesību jomas?”. 

Videoinstrukcijā parādīts, kā Senāta judikatūras nolēmumu arhīvā, kas atrodas Augstākās tiesas mājaslapā, atlasīt nolēmumus trīs veidos: tiesību aktu rādītājā, klasifikatorā pēc lietu kategorijām un meklētājā pēc atslēgvārdiem.  

Tiesību aktu rādītājā sistematizēti Latvijas Republikas tiesību akti un starptautiskie tiesību akti, kuri izmantoti Senāta nolēmumu argumentācijā. Tiesību aktu rādītājs ir kopīgs visiem trīs Senāta departamentiem. 

Savukārt klasifikators pēc lietu kategorijām jeb tiesību jautājumiem ir atsevišķi katram departamentam. Videoinstrukcijā parādīts, ka reizēm par vienu tēmu, piemēram, bērnu un vecāku tiesībām un pienākumiem, Senāta atziņas var būt gan civillietās, gan krimināllietās, gan administratīvajās lietās. Lai gūtu vispusīgu priekšstatu par Senāta viedokli konkrētā tiesību jautājumā, jāielūkojas visos trīs klasifikatoros. 

Videoinstrukcija “Kā meklēt Senāta atziņas pēc tiesību jomas?” līdz ar jau iepriekš publicēto Senāta judikatūras nolēmumu arhīva rokasgrāmatu un videoinstrukciju “Kā meklēt Senāta nolēmumus pēc numura?” būs labs orientieris, kā plašajā Senāta judikatūras krājumā atrast nepieciešamo informāciju.  

  • Rokasgrāmata un videoinstrukcijas atrodamas Augstākās tiesas tīmekļvietnes Tiesu prakses sadaļā pie Judikatūras nolēmumu arhīva meklētāja: skatiet šeit
Labs saturs
19
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI