DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Amatpersonas runa
TĒMA: Kultūra

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča uzruna XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku virsdiriģentiem, virsvadītājiem un kolektīvu vadītājiem

Autors: Gatis Bergmanis, Valsts prezidenta kanceleja.

Labdien, dārgie draugi!

Labdien, kultūras ministra kungs!

Mīļie svētku rīkotāji, virsdiriģenti, atbalstītāji un visi tie, kuri piecus gadus ir strādājuši, lai šodien pēc dažām stundām mūsu dziedāšanas un deju svētki kulminētu vienā skaistā brīnumā!

Es gribu teikt jums visiem lielu paldies par to, ko esat darījuši un darāt, pirmkārt, lai stiprinātu un veicinātu mūsu latviskumu. Otrkārt, lai Dziesmu un deju svētku tradīcija būtu ne tikai dzīva, bet arī ļoti spēcīga.

Šie pēdējie pieci gadi bija vieni no vissarežģītākajiem (vismaz mūsu paaudzei noteikti). Gan Covid-19 pandēmija, gan karš, gan visāda veida problēmas radīja vairāk izaicinājumu, nekā mēs visi gribētu. Par spīti tam – lielā mērā darot visu, lai šī mūsu tradīcija būtu tikpat spēcīga kā vienmēr – jūs esat radījuši vienu no skaistākajām nedēļām.

Zinu, ka jau rīt jūs sāksiet gatavoties nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem. Jau rīt jūs sāksiet domāt par to, ko vēl varētu izdarīt labāk un skaistāk. Bet šī nedēļa, ko mēs visi esam izdzīvojuši šeit, Rīgā, un tas, ka katrs koncerts sociālajos tīklos – kas parasti ir ārkārtīgi kritiski – izraisa milzīgu sajūsmas vētru, ir milzīgs jūsu nopelns! Tādēļ visas mūsu valsts vārdā – liels paldies!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI