DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes

Konstruktīvās iespējas RD pašvaldības nolikuma jautājumā ir izsmeltas - NA virzīs grozījumus likumā

Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien Rīgas dome sanāca uz ārkārtas sēdi, lai lemtu par Rīgas pilsētas pašvaldības nolikuma grozījumiem, kas saistīts ar deputātu iespējām uzdot jautājumus domes sēdēs.

Tā kā šī jautājuma risināšana ir nesamērīgi ievilkusies, tad Nacionālās apvienības „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK(NA) deputātu frakcijas priekšsēdētājs Nauris Puntulis skaidroja: NA uzskata, ka konstruktīva risinājuma iespējas pašvaldības nolikuma jautājumā starp Rīgas domes pozīciju un opozīciju ir izsmeltas. Tādēļ Rīgas domes NA deputātu frakcija ir uzsākusi darbu pie izmaiņām likumā “Par pašvaldībām”. Tajā tiktu noteikts konkrētāks juridisks ietvars pašvaldību nolikumu izstrādāšanai, kas nodrošinātu gan demokrātijas, gan kārtības garantijas pašvaldību darbā.”

NA Rīgas domes deputāti šo iniciatīvu ar attiecīgajiem priekšlikumiem virzīs pieņemšanai Saeimā sadarbībā ar NA Saeimas deputātiem.

N. Puntulis uzsver, ka starp Rīgas domes pozīcijas aroganci un opozīcijas cīņu par savām demokrātiskām tiesībām ir grūti rast risinājumu domes līmenī. Šādi likuma grozījumi atrisinātu iestrēgušo jautājumu, lai vairāk nebūtu plašu interpretāciju par domes sēžu darbības principiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI