DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes

NA sarunā ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski norāda, ka drošības struktūrām ir jābūt latviešu valodas aizstāvju pusē

Nacionālā apvienība
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas drošības struktūrām ir vairāk jādomā par to, vai to rīcība publiskās akcijās stiprina ticību valsts varai un vienlīdzīgai attieksmei pret ikvienu pilsoni. Nav pieļaujama maija sākumā pieredzētā policijas nesamērīgā rīcība attieksmē pret miermīlīgiem piketētājiem un latvisko vērtību aizstāvjiem, kas tika novērota 1. maijā notikušajā Latvijas Krievu savienības (LKS) protesta gājienā un 9. maija pasākumā pie Uzvaras pieminekļa. To Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (NA) Saeimas frakcijas deputāti uzsvēra trešdien, 16. maijā, notikušajā tikšanās reizē ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski un Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi, kurā uzklausīja viņu skaidrojumus.

1. maijā notikušā LKS protesta gājiena laikā, kurā šī partija vērsās pret pāreju uz izglītību valsts valodā, Valsts policijas darbinieki faktiski nereaģēja uz gājiena dalībnieku vārdiskiem un fiziskiem uzbrukumiem diviem miermīlīgiem protestētājiem, kuri klusējot ar plakātu pauda neapmierinātību pret notiekošo gājienu. LKS gājiena dalībnieki agresīvi vērsās pret protestētājiem un saplēsa plakātu. Policija nevis brīdināja vai aizturēja agresīvos LKS akcijas dalībniekus, bet vērsās pret miermīlīgajiem protestētājiem un lika viņiem pamest notikuma vietu. 9. maijā pie Uzvaras pieminekļa notika līdzīgi - policija visus protestētājus eskortēja no Uzvaras pieminekļa apkārtnes.

NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars jau uzreiz pēc incidenta 1. maijā nosūtīja vēstuli iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim un Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim, kurā lūdza skaidrojumu par policijas darbinieku neizprotamo rīcību protesta akcijas laikā.

“Provokatori ir nevis tie latvieši, kuri protestēja pret 1. maija vai 9. maija nejēdzībām, bet provokatori ir tieši šo nejēdzību rīkotāji. Viņi vēršoties pret latviešu valodu, pret Latvijas pamatiem un draudot oponentiem, testē Latvijas valsti. Viņi skatās, cik tālu mūs var pazemot un kā valsts reaģēs. Valstij, un konkrētajā gadījumā policijai, ir jāsargā ikviens patriots, kurš vēlas iebilst pret šīm provokācijām. Tas bija vēstījums, ko mēs nepārprotami nodevām iekšlietu ministram un valsts policijas priekšniekam,” pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI