E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14243
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Pašnodarbinātais uzņēmējdarbības riska valsts nodevu nemaksā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. aprīlī, 2018
Inga

Labdien! Man ir jautājums par riska nodevu. VID pirms kāda laika atgrieza iemaksātu riska nodevu ģimenes ārstam, jo ģimenes ārsts kā pašnodarbināta persona ir fiziska persona un viņam riska nodevu maksāt nevajag. Lūdzu Jūsu skaidrojumu. Paldies!

A
atbild:
13. aprīlī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likums “Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā” noteic, ka uzņēmējdarbības riska valsts nodevu ir pienākums aprēķināt ikvienam darba devējam, kuram saskaņā ar Maksātnespējas likumu var pasludināt juridiskās personas maksātnespējas procesu vai saskaņā ar Kredītiestāžu likumu var pasludināt kredītiestādes maksātnespēju, ja darba devējs ir kredītiestāde, par darbiniekiem, ar kuriem attiecīgajiem darba devējiem saskaņā ar Darba likumu ir nodibinātas darba tiesiskās attiecības.

Uzņēmējdarbības riska valsts nodevas apmēru un darbinieku prasījumu garantiju fonda pašu ieņēmumos ieskaitāmās nodevas daļu katru gadu nosaka Ministru kabinets.

Ministru kabineta noteikumos Nr. 772 par uzņēmējdarbības riska valsts nodevu 2018. gadā noteikts, ka nodevas apmērs pārskata mēnesī ir 36 centi.

Tātad fiziskā persona pašnodarbinātais šo nodevu nemaksā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas