DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Valsts prezidents pauž atbalstu ārlietu ministres izvirzītajām darba prioritātēm 

24. aprīlī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikās ar jauno ārlietu ministri Baibu Braži, lai pārrunātu ministres izvirzītās prioritātes, šī brīža svarīgākos ārpolitikas jautājumus, tostarp Eiropas Savienības (ES) un NATO darba kārtībā esošos jautājumus, kā arī transatlantisko saišu stiprināšanu. Tikšanās laikā Valsts prezidents apsveica ārlietu ministri ar stāšanos amatā un pauda atbalstu B. Bražes izvirzītajām darba prioritātēm.  

Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību stiprināt saites ar transatlantiskajiem partneriem. “Viena no būtiskām ārpolitikas prioritātēm ir attiecību stiprināšana ar transatlantiskajiem partneriem. Tas ir sevišķi būtiski Latvijas, NATO Austrumu flanga un Ukrainas drošībai. Tas ir būtiski arī gatavojoties gaidāmajam NATO samitam Vašingtonā,” atzīmēja E. Rinkēvičs. 

Valsts prezidents un ārlietu ministre tikšanās laikā pauda nemainīgu nostāju atbalstam Ukrainai līdz tās uzvarai. “Latvija turpinās nodrošināt visa veida atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas agresiju, tai skaitā militāro atbalstu, kas šobrīd ir it īpaši no svara. Jāturpina arī darbs pie iespējami stingru un efektīvu sankciju ieviešanas iepretim Krievijai,” uzsvēra E. Rinkēvičs. 

Abas amatpersonas pārrunāja arī Latvijas kampaņu kandidatūrai uz Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes nepastāvīgo vietu 2026.–2027. gadā, ko Valsts prezidents 2023. gada 9. novembrī atklāja Ņujorkā, ASV. E. Rinkēvičs un B. Braže bija vienisprātis, ka Latvijas pieteikums ir apliecinājums valsts gatavībai uzņemties papildu atbildību un sniegt ieguldījumu globālās drošības spēcināšanā. 

Valsts prezidents atzīmēja koordinācijas nozīmi ārpolitikas jautājumos, kas ir sevišķi būtiski esošajos ģeopolitiskajos apstākļos. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI