DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Daiga Mieriņa Spānijā piedalīsies ES parlamentu priekšsēdētāju konferencē

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa dosies vizītē uz Spāniju, kur no 21. līdz 23.aprīlim piedalīsies Eiropas Savienības (ES) parlamentu priekšsēdētāju konferencē. Saeimas priekšsēdētājas vizītē galvenais temats gan konferences debatēs, gan divpusējās tikšanās būs nepieciešamība kāpināt atbalstu Ukrainai un turpināt Krievijas agresijas iegrožošanu, tai skaitā caur sankciju spiediena pastiprināšanu.    

Konferencē parlamentu priekšsēdētāji spriedīs arī par Tuvo Austrumu konflikta eskalāciju, par mākslīgā intelekta iespējām un riskiem un par ES rīcībspējas stiprināšanu iepretim drošības un ārpolitikas izaicinājumiem. Tāpat ES parlamentu priekšsēdētāji konferencē pārrunās ES ekonomiskās un sociālās noturības jautājumus, tai skaitā ES fiskālās politikas noteikumus, Ekonomiskās un monetārās savienības stiprināšanas iespējas, skatot šos jautājumus kontekstā ar paredzamo paplašināšanos un vides un klimata pārmaiņām.

Konferences ieskaņā D.Mieriņa piedalīsies Sieviešu parlamentu priekšsēdētāju samitā, kur tiks diskutēts par dzimumu līdztiesības jautājumiem un sieviešu pārstāvības veicināšanu lēmumu pieņemšanā.

D.Mieriņai paredzētas divpusējās tikšanās ar Polijas Sejma maršalu Šimonu Holovņu (Szymon Holownia), Serbijas Nacionālās asamblejas priekšsēdētāju Anu Brnabiču (Ana Brnabić), Francijas Nacionālās asamblejas vicespīkeri Jaelu Bronu-Pivē (Yaël Braun-Pivet), Zviedrijas Riksdāga vicespīkeri Jūliju Kronlidu (Julia Kronlid).

ES parlamentu priekšsēdētāju konference ir ikgadējs spīkeru forums viedokļu, informācijas un pieredzes apmaiņai. Tajā piedalās ES dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāji, Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja, kā arī ES kandidātvalstu parlamentu priekšsēdētāji. Šoreiz ES parlamentu priekšsēdētāju konference notiek no 21. līdz 23.aprīlim Spānijas pilsētā Palmā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI