DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča uzruna meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs 2023” laureātu godināšanas pasākumā 

FOTO: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja.

Godātais zemkopības ministra kungs!  

Ministri!  

Mīļie meža draugi!  

Mežs mums katram ir mazliet citādāks. Es neesmu meža nozares profesionālis, bet es cenšos pabūt mežā, kad tas ir iespējams. Un katru reizi, kad es tur esmu, mežs ir citādāks. Katru reizi man tas ir kā jaunatklājums. Dažreiz tas ir aicinošs un uzmundrinošs, dažreiz tas ir nomierinošs, bet vienmēr tas ir draudzīgs.  

Šodien mēs esam šeit 20 gadus pēc pirmās “Zelta čiekurs” balvas pasniegšanas un, kā jau vairākkārt uzrunās dzirdēts, pilnīgi citā situācijā. Mežu nozare – mežrūpniecība un kokapstrāde – ir piedzīvojusi milzīgu transformāciju. Tā ir pilnīgi citādāka kā pirms 20 vai 30 gadiem, un es esmu pārliecināts, ka tā turpinās attīstīties. Par to jāsaka liels paldies jums visiem: mežu īpašniekiem, uzņēmējiem, mežkopjiem, mežu sargātājiem un tiem, kuri mežu pēta.  

Es esmu pārliecināts, ka lai kādi pārbaudījumi būtu mūsu priekšā, mežs ir viena no mūsu valsts un tautas pamatvērtībām, pamatbalstiem. Mēs vienmēr varēsim gūt palīdzību un atbalstu no meža, lai spētu tālāk dzīvot un attīstīties. 

Man ir liels gods un saviļņojums šodien teikt lielu paldies trim cilvēkiem – katram savā veidā – par mūža ieguldījumu meža kopšanā un attīstībā. Jūs esat patiesi meža draugi. Jūs esat veltījuši savai nozarei visus labākos gadus. Esmu pārliecināts, ka turpināsiet to darīt gan ar padomu, gan arī paši aktīvi strādājot. Bet es arī zinu, lai kas jums dzīvē būtu darāms, lai kādi būtu pārbaudījumi, jūs vienmēr esat guvuši spēku savā darbā, savā mežā. Par to jums visiem milzīgs paldies!  

Lielākais paldies, manuprāt, var būt tad, ja apbalvojums nāk no jūsu pašu kolēģiem, draugiem, no tiem, kuri spēj novērtēt jūsu darbu. Man šovakar ir piešķirta tikai šī vienkāršā funkcija teikt jums paldies un pasniegt šo apbalvojumu, bet ticiet man – aiz šī apbalvojuma stāv visi šie cilvēki šajā zālē un daudzi cilvēki, kuri ir ar jums kopā strādājuši, ir jūs atbalstījuši un ir guvuši padomu no jums.  

Paldies!  

Informācijai:  

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs 2023” laureātu godināšanas pasākuma pasniedza balvu un pateicību par mūža ieguldījumu meža nozarē Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” vadošajai pētniecei Mudrītei Daugavietei,  bijušajam AS “Latvijas valsts meži” struktūrvienības “LVM Sēklas un stādi” direktoram Guntim Grandānam un  Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes padomes priekšsēdētājai Laimdotai Straujumai.   

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI