DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča uzruna augstāko Latvijas valsts apbalvojumu pasniegšanas svinīgajā ceremonijā

Autors: Gatis Bergmanis, Valsts prezidenta kanceleja.

Ļoti cienījamā Saeimas priekšsēdētājas kundze!

Godātais Ordeņu kapitul!

Cienījamās dāmas un godātie kungi!

Mīļie Latvijas Televīzijas skatītāji!

Dārgie Latvijas ļaudis!

Šodien, mūsu valsts 105. dzimšanas dienā, šajā skaistākajā no Rīgas pils zālēm – Baltajā zālē – valda priecīgs satraukums un nedaudz arī uztraukums. Esam šeit pulcējušies, lai godinātu labākos no labākajiem. Strādīgākos no strādīgākajiem. Čaklākos no čaklākajiem. Šodien Latvijas valsts vārdā sakām jums lielu paldies. Paldies par to darbu, ko esat darījuši mūža garumā! Paldies par dienestu mūsu valsts labā! Paldies par to, ka esat palīdzējuši citiem!

Aiz katra no jums stāv jūsu ģimenes, jūsu tuvākie un draugi. Jūsu novadnieki un jūsu dienesta biedri. Es esmu pārliecināts, ka daudzi no jums vēlāk teiks, ka tas nav tikai jūsu nopelns, tas nav paldies tikai jums, tas ir paldies arī viņiem.

Katrs no jums savā ziņā ir gājis no ērkšķiem uz zvaigznēm. Katrs no jums ir bijis stiprs un cīnījies. Jūs visi esat godaprāta ļaudis.

Es esmu pārliecināts, ka devums mūsu valsts un sabiedrības labā, mūsu līdzcilvēku labā, ko jūs līdz šim esat darījuši un ieguldījuši, nebeigsies ar šo apbalvojumu. Tas būs pamudinājums jums darboties vēl vairāk jomās, kur esat profesionāļi. Darīt to, kas jums ir sirdsdarbs, un bieži vien palīdzēt arī cilvēkiem.

Jūsu erudīcija, dzīves gudrība un profesionālā pieredze līdz šim ir ļāvusi prasmīgi risināt visdažādākos jautājumus.

Jums visiem ir kopīga lieta – godprātīgi un uzticīgi celt mūsu mīļo Latviju. Tādēļ šodien es vēlos jums visiem teikt lielu paldies, sveikt jūs, saņemot valsts augstākos apbalvojumus, un teikt: “Mūsu Latvijas valsts ar jums lepojas!”

Saules mūžu Latvijai!

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI