DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents aicina prokuratūru aktīvi komunicēt par sodu politiku

Gatis Bergmanis, Valsts prezidenta kanceleja

19. oktobrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar ģenerālprokuroru Juri Stukānu, lai pārrunātu pēdējo mēnešu darbu un izmaiņas prokuroru un tiesu pieejā sodu noteikšanā un piemērošanā.

Sarunā E. Rinkēvičs aicināja ģenerālprokuroru regulāri informēt Valsts prezidentu par aktuālajiem jautājumiem, jo īpaši par likumu pārkāpumiem, kam var būt valstiska nozīme. Prokuratūras likums paredz, ka ģenerālprokuroram ir jāziņo Valsts prezidentam, Saeimai un Ministru kabinetam par atklātiem būtiskiem likuma pārkāpumiem, kam ir valstiska nozīme. 

Tikšanās laikā Valsts prezidents uzsvēra, ka no prokuratūras sagaida daudz aktīvāku komunikāciju ar likumdevēju, izpildvaru un Latvijas sabiedrību kopumā, īpaši par sodu politiku lietās, kas skar iekšējo un ārējo valsts apdraudējumu, korupcijas lietās un lietās par noziegumiem pret valsti.

Valsts prezidents informēja ģenerālprokuroru, ka šogad Nacionālās drošības padomes sēdē tiks vēlreiz aktualizēts un skatīts jautājums par izmaiņām sodu politikā.

Valsts prezidents no ģenerālprokurora arī sagaida pārbaudes rezultātus par prokuratūras atbildīgo amatpersonu rīcības likumību, pamatotību, savlaicīgumu, realizējot tām uzliktos pienākumus “Jēkabpils lietā”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI